Ajokortti opetusluvalla

Opetatko itse? Jos olette päätyneet opetuslupaan ja opetatte lastanne itse ajamaan, saat tästä ohjeita koulutuksen suorittamiseen.

 Mikäli oppilaalla ei ole aiempia ajokortteja, tulee hänen suorittaa autokoulussa EAS-teoriat 4h. EAS tarkoittaa ensimmäistä ajokorttia suorittavan teoriaa.  Nämä suoritetaan meidän autokoulussa verkkoteorioina. Oppilaan tulee ilmoittautua autokouluun, jonka kautta hän suorittaa kyseiset teoriat. Autokoulusta hän saa nettitunnukset Webautoon, jossa teoriat voi suorittaa.

Kun teoriat 4h on suoritettu ja maksettu, voitte noutaa autokoulusta EAS-todistuksen. Oppilas tarvitsee todistuksen teoriakokeeseen mentäessä.

 Teidän täytyy tehdä ajokorttilupahakemus Ajovarmalle, eli viedä passikuvat ajokorttia varten, maksaa lupamaksu 35€ sekä täyttää terveydentila-lomake. Oppilaan tulee myös ottaa mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Ajovarma sijaitsee teollisuusalueella osoitteessa Teollisuustie 18.

 Ajovarmalla suoritetaan teoriakoe, jonka voi varata heti, kun lupahakemus on tehty. Teoriakokeen voi suorittaa aikaisintaan kuukautta ennen syntymäpäivää ja kun EAS-teoriat on suoritettu.

Mikäli haluat harjoitella teoriakokeeseen, voit ostaa tunnukset autokoulusta. Näin pääset harjoittelemaan teoriakokeeseen tehokkaasti.

 Ajamisen voitte aloittaa, kun olette asentaneet polkimet ja peilit sekä saaneet opetusluvan. Teidän täytyy ajaa vähintään 10h ennen ajokoetta.

 Ennen ajokoetta teidän tulee suorittaa myös riskientunnistamiskoulutus. Tämä tulee suorittaa autokoulussa. Riskietunnistamiskoulutukseen kuuluu 4h verkkoteoriaa ja 4h ajoa. Ajot ovat maantienajo, taajama-ajo, liukasrataharjoitus ja pimeänajo. Kun olet suorittanut riskientunnistamiskoulutuksen ja maksanut laskut, pyydä todistus koulutuksesta autokoululta. Tarvitset todistuksen ajokokeeseen.

 Kun teoriakoe on läpäisty ja riskientunnistamiskoulutus sekä ajotunnit suoritettu voi mennä ajokokeeseen. Ajokoe varataan Ajovarmalta ja sinne mennään omalla autolla. Ajokokeeseen tulee ottaa mukaan 90€ koemaksua varten, kuvallinen henkilöllisyystodistus, todistus riskientunnistamiskoulutuksesta ja Trafin E100-lomake johon on merkitty ajetut ajotunnit.