Mopoauto

Mopoauto sivulle

Mopoautokortin (AM 121) suorittamisen voit aloittaa 14,5-vuotiaana. Koulutukseen kuuluu ensimmäistä ajokorttia suorittavan 4 h teoriakoulutus (EAS) joka suoritetaan verkossa. Teoriakokeen voit suorittaa aikaisintaan kuukautta ennen kuin täytät 15-vuotta. Ajokorttilupahakemus kannattaa kuitenkin tehdä aiemmin, jotta saat teoriakokeen varattua haluamallesi päivälle.  Ajotunneille pääset 15-vuotiaana.  

Ajo-opetus on valinnaista, suosittelemme kuitenkin ottamaan tarvittavan määrän ajotunteja. Kolme ajotuntia on suositus, sillä kolme tuntia riittää käsittelyn oppimiseen sekä liikenteessä ajamiseen. Katso kurssivaihtoehdot alta ja ilmoittaudu!

Kevytauto

9.9.2019

Kevytauto on henkilöauto, jonka nopeus on rajoitettu 60 km/h. Kevytautoa voi kuljettaa 15 vuotta täyttänyt henkilö. Kevytautona voidaan käyttää aikaisintaan vuonna 2015 käyttöön otettua, enintään 10-vuotiasta ajoneuvoa. Kevytauton takaosaan on kiinnitettävä hitaan ajoneuvon kilpi (kolmio).

Eduskunta on hyväksynyt lain kevytautoista joulukuussa 2018. Lain oli tarkoitus astua voimaan 1.11.2019. Liikenne- ja viestintäministeriö lähetti luonnoksen hallituksen esitykseksi kevytautolakien voimaantulon lykkäämisestä lausuntokierrokselle 6.9.2019. Esityksen mukaan lakien voimaantuloa lykättäisiin vuodella 1.11.2020 saakka. Laki ei siis astu voimaan tänä vuonna.

 

Lue ajankohtaiset uutiset aiheesta liikenne- ja viestintäministeriön sivuilta: https://www.lvm.fi/etusivu